Raportti: Kahden kanavan kartanotapahtuma

Kaksipäiväiseksi kasvanut hifitapahtuma vietettiin jo kolmatta kertaa aurinkoisessa kevätsäässä Rastilan kartanon tiloissa. Esillä oli järjestävän tahon Mr. Hifin edustamia ja maahantuomia laitteita, joiden joukosta löytyi useitakin uutuusmalleja. Ja kuten aiemminkin, paikalla oli valttia perinteikäs kaksikanavahifi.
Jaa Facebookissa

Kartano soi taas -messut Rastilan kartanossa 2.–3.4.2016

Rastilan kartanon viiteen huoneeseen ja aulaan väkirikkaasti levittäytynyt tilaisuus tarjosi koettavaa laajalla skaalalla, sillä mukana oli niin jokamiesluokan kuin eliittitasonkin kalustoa.

Jälkimmäiseltä sektorilta tulkoon mainituksi brittiläisen kaiutinvalmistaja PMC:n hulppea BB5 SE, jonka parihinta keikkuu 35 000 euron pahemmalla puolella, mutta jonka loihtima soundi kyllä tarjoaa sekä laatua että määrää melkein koko rahan edestä.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

EAR Yoshinon uunituore Acute Classic -cd-soitin/da-muunnin/etu- ja kuulokevahvistin ehti kuin ehtikin Rastilan kevääseen. Edeltäjiään sirompi ja monipuolisempi laite keräsi ympärilleen jatkuvan kiinnostuneiden katraan. Toki sen seuralaisena soinut, näyttävä EAR V-12 -vahvistin saattoi myös olla syypää kansainvaellukseen.

Highend-sarjaa hieman kevyemmän kaluston julkisivuja komistivat muun muassa Arcamin, Musical Fidelityn, Naimin, Heedin ja Densenin logot. Mukana oli myös komea sarja Staxin sähköstaattisia kuulokkeita sovitinyksiköineen – jopa aivan lippulaivatuotteisiin asti.

Mutta tiesittekö, mikä on ”maailman musikaalisin pöytäradio”? Sehän on tietysti Revo, ainakin maahantuojansa luonnehdinnan mukaan. Tarjolla olisivat SuperSignal, SuperConnect ja SuperSystem. Viimeksi mainittu Spotifytäkin suvereenisti ja langattomasti striimaava, vieläpä stereona.

Kotimaisista kaiutinvalmistajista paikalla oli Cerican ja Graphican XL-mallien promoja demonnut Aurelia. Perusmalleja järeämmät basso/keskiääniset tekivät tehtävänsä: ulottuvuutta ja dynamiikkaa esiintyi vähintäänkin riittävästi.

Elämä ei ole kuitenkaan pelkkää elektroniikkaa, saati sitten kovaäänisiä. Se on myös kaikuvia huoneita ja akustiikkaa. Ensin mainittuja vastaan hallitulla jälkimmäisellä taistelevia kuluttajia sisustusystävällisesti palveleva Innofusor esitelmöi Rastilassa hifitoiston kannalta olennaisen asian tiimoilta sanomansa perillesaattamisen suhteen otollisissa tiloissa, joiden akustiikkaa toki ehosti myös ajoittainen – joskin kaksipäiväisyyden osin tasaama – väenpaljous.

akustiikkaPari neliömetriä akustiikkaa strategisesti sijoitettuna. Tyylin takaa Innofusor.

arcakefKef LS50 ja Ref 500 Arcamin ja Melcon kyydissä.

aureliatXL-prototyypit Aurelian Cericasta ja Graphicasta tarjosivat monien mielestä parasta messuääntä.

bb51PMC BB5 SE -järkäleet, eikä auktoriteetti lopu kesken.

densenitTanskalaista Densen-tyylipuhtautta telineen täydeltä.

earitKahden kerroksen Ear Yoshinot. Alla uusi Acute Classic -monitoimikone ja yllä V-12-vahvistin.

eladynaHifimaailman numeron 8/2015 jättitestin voittaja Elac BS 263 sai rinnalleen lajitoverinsa Dynaudio X-18:n.

naimqbPitkulaisen Naim Mu-son kantikas Qb-pikkuveli sisältää samat toiminnot kuin isompansakin mutta tekee temppunsa edullisemmin.

regaheedVinyylin renessanssia Rega R8:n muodossa. Mukana uraa uurtamassa myös Heed.

revotMusikaalisia pöytäradioita Revon tapaan.

staxitSähköstaatteja sovittimineen joka lähtöön. Stax on aktivoitunut sekä kasvattamaan mallistoaan että päivittämään sitä.

yleisoHuoneakustiikan luento kiinnosti kansaa.

Teksti ja kuvat: Jaakko Eräpuu