Clearaudiolta uusi Statementti

Jaa Facebookissa

Saksalainen levysoitinspesialisti Clearaudio on käynyt läpi vuonna 2006 lanseeratun 350kg painavan Statement-soittimensa, jossa yhdistyi kaikki se mitä firma silloin tiesi levysoittimien valmistuksesta, ja päivittänyt soittimen uuteen Statement ‘v2’-versioon.

Kuten aiemmin, uusi soitin on integroitu jalustaansa, jossa neljä eristeteräsjalkaa. Jalat on eristetty ja kahdeksasta kohtaa tuettu voileipämäisillä alumiini-puu-rakenteilla. Jalustan päälirakenteessa on tuhansia kuulalaakereita resonansseja vaimentamassa.

Moottori pyörittää hihnalla alempaa kahdesta apulautasesta, jossa on hyvin vahvat magneetit, joiden varassa levylautasen ylempi apulautanen levitoi ilman mekaanista kosketusta kuten tavallisessa ripustuksessa. Varsinainen levylautaen – ennen akryylia nyt POMia – tulee ylemmän apulautasen ripustustappiin.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Clearaudio-Statement-v2 2

Statement v2:ssa kaksiosainen ripustustappi on valmistettu wolfram-karbidista nano-nitraattipinnoitteella.
v2:n sähköinen nopeudenohjaus on kokonaan uusi uusilla komponenteilla ja piirilevyllä. Moottorin talja ja vetohihna on uudelleen suunniteltu.

Kuten alkuperäisessä Statementissa V2:ssa on rakenteen itsevakauttava 95kg painava heiluri roikkumassa gyroskooppisesta laakerista. Soitin on aina vaaterissa maan keskipisteeseen nähden.

Pää-äänivartena on Clearaudion Statement TT1 tangentiaalinen varsi, jota on edelleen monin tavoin parannettu. Statement v2:n mukana tulee kaksi klamppia: teräs/Panzerholz-klamppi kolmella resonanssinvaimennuspisteellä ja klamppi levyn ulkoreunalle.

Eikä hätää, jos tiedot ja taidot eivät riitä tämän levysoittimen kokoamiseen: tehtaalta tulee aina kokenut asiantuntija varmistamaan, että soitin varmasti parhaassa soittokunnossa.

Yli 100000 euron myyntihintaan näin on varmaan parastakin.

clearaudio.de

www.hifiguru.fi