Dynaaminen dipolikaiutin kymppitonnilla

Jaa Facebookissa

Kreikkalainen kaiutinvalmistaja Rois Acoustics on paljastanut uuden lippulaivakaiuttimensa Minoasin, sen MkII -version, takaa avoimen dipoli-kaiuttimen, jollaisista sillä on 20-vuotinen kokemus. Rios on yksi ensimmäisistä tällaisia kaiuttimia kaupallisesti valmistanut firma. Nykyään valmistajia on useita kuten esimerkiksi Pure Audio Project.

Minoasin ytimessä on TangBandin 8 tuuman (200mm) laajakaistaelementti, joka toistaa melkein koko äänispektrin 200 Hz:iin saakka. Alle 200 hertsissä vetovastuun ottavat kaksi dipoli-ratkaisulle räätälöityä 38 cm bassoäänistä (jäykkä kevlar-kartio, kumiripustus, valurautarunko ja voimakas magneetti). Minoasta voi pitää yksitiekaiuttimena omalla subwooferilla!

Jakosuodin on 1. astetta ja minimalistinen: vain yksi aktiivinen komponentti kullekin toimintatavalle (yksi kela bassoäänisille ja yksi kondensaattori laajakaistalle). Ilman piirilevyä toteutettu suodin pitää ali- ja ylipäästösuotimet erillään toisistaan.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Minoasin runko on valmistettu erittäin jäykästä venäläisestä koivuvanerista värinöitä vaimentavalla erikoisliimalla. Laajakaistaelementti on omassa baffelissaan, joka on eristetty basso-osasta.

Vaste: 30 Hz – 22 KHz (40 Hz -22 KHz / ± 2 db )
Herkkyys: 96 db / 2,83V / 1m
Impedanssi: 10 ohm (16Ω / 380 Hz)
Mitat: 1150 x 500 x 340 mm (HxWxD)
Paino: 40 kg / kpl

Vähittäismyyntihinta on 9000€ – 10000 € / pari (riippuen viimeistelystä).

roisacoustics.gr