Focalilta referenssitason Clear-kuulokkeet

Jaa Facebookissa

Viime vuoden Elear ja Utopia -huippukuulokkeiden vanavedessä tulee uusi Clear. Rakenteeltaan Clear on edeltäjiensä tapaan avoin, korvan ympärille asettuva kuuloke. Siinä käytetään aikaisempien mallien pohjalta kehitettyä uutta 25,5-millistä elementtiä, jota hallitaan rungottomalla kuparipuhekelalla.

Avoimella rakenteella ja ylellisillä mikrokuitu/nahkapehmusteilla valmistaja pyrkii matkimaan referenssiluokan kaiutintoistoa ja saamaan kuuntelijan unohtamaan, että kuulokkeet ylipäätään ovat päässä. Kummankin kanavan elementit on paritettu siten, että niiden välinen ero taajuusvasteessa pysyy desibelin sisällä toisistaan.

Focal lupaa Clearin kykenevän poikkeukselliseen dynamiikkaan ja transienttitoistoon. 55 Ohmin nimellisimpedanssilla kuuloke tavoittelee myös mobiililaitteiden käyttäjiä. Mukana tulee kolme kaapelia eri kuunteluolosuhteita varten: 1,2-metrinen 3,5 mm plugilla, 3-metrinen 6,35 mm plugilla sekä audiofiileille balansoitu xlr.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Focal Clear tulee myyntiin marraskuussa hintaan 1 499 euroa. Kova säilytyskotelo tulee Clearin mukana mutta on saatavilla Elear- ja Utopia-malleille lisävarusteena 149 euron hintaan.

Lisätietoja: www.kruunuradio.fi ja www.focal.com