Focalin uusi kaiutinsensaatio

Jaa Facebookissa

Ranskalainen highend-kaiutinvalmistaja Focal on esitellyt uuden Kanta-kaiuttimen. Valmistajan mukaan kaikki tässä uudessa, suhteellisen kompaktissa kaiuttimessa on materiaalivalinnoista alkaen tehty suorituskyvyn eteen. Yritys tunnetaan innovaatioistaan.

Focal Kanta N°2 on musiikin kuuntelijoille, jotka etsivät kristallinkirkkaasti soivia kaiuttimia kompaktissa kotelossa. Inhimillinen koko on ollut suunnittelun lähtökohta.

Kuten Utopia Evo- ja Sopra-kaiuttimien kanssa Focal on Kanta-kaiuttimessa tehnyt kaiken mahdollisen säröjen pitämiseksi minimissään. Osa tätä on uusi Beryllium-diskanttielementti IAL 3, jonka resonanssitaajuutta on tekniikkayhdistelmällä saatu laskettua.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Tämän diskantin Focal on ensimmäsitä kertaa yhdistänyt Kanta-kaiuttimessa basso/keskiäänisen kanssa, missä on uusi Flax-voileipäkartio. Flax on kevyt ja jäykkä materiaali erinomaisella vaimennnuksella. Ääni on selkeä ja tarkka. Flax ja Beryllium tuottavat yhdessä lämpimän ja musikaalisen äänen.

Keskiäänisessä on tuttu TMD (Tuned Mass Damping) -ripustus ja NIC (Neutral Inductance Circuit) -magneetti.

Kantan kotelon muotoilun selittävät Focalin tyyliin puhtaasti akustiset syyt. Materiaalit ovat sopivimmat mahdolliset. Etulevy on mdf:n sijaan tiheää ja resonoimatonta hdp-polymeeria.

Maahantuojan mukaan ensimmäinen Kanta-pari on matkalla Suomeen ja mahdollisuus koekuunteluun järjestyy pian. Suomeen saapuva kaiutin on harmaalla etumaskilla ja puunsävyisellä takaosalla. Kaiutin on kuitenkin saatavana useissa väreissä. Kaikkien viimeistelyjen parihinta sama 7990€.

 

www.focal.com

www.kruunuradio.fi