Glanzin äänivarsia jälleen saatavana

Jaa Facebookissa

Glanz on japanilainen tuotemerkki 1950-luvulta, jolla Mitachi Acoustics myi analogisia tuotteitaan pääsuunnittelijana Masataka Hamada. Vuosikymmeniä myöhemmin hän kehitti oman sarjansa äänivarsia, joita hän alkoi markkinoida Glanzin lisenssillä 2008.

Glanz-varret valmistaa Hamada Electric ja sarjaan kuuluu kolme mallia: originaali S-high-end-varsi a la 1970-luku, edullisempi B-sarja ja lippulaiva SD-varsi – kaikki Hamadan itsensä luomuksia.

Kaikki Glanz-äänivarsien tärkeimmät osat on valmistettu erittäin korkealaatuisesta ja kovasta ruostumattomasta teräksestä. Halutun mekaanisen saumattomuuden saavuttamiseksi äänivarren avainosat yhdistetään yhteen puristamalla, missä liitos saadaan aikaan kitkalla eikä kiinnikkeillä tai liimalla. Rasiakelkka on saumattomasti koneistettu yhdestä aihiosta ruostumatonta terästä.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

S-varren pivotissa on neljä suurta laakeria, jotka on työstetty tiukoin toleranssein optimaalisen kontaktin aikaansaamiseksi. Alempi laakerointi pystyakselissa käyttää erittäin tarkkaa työntölaakeria. Varessa on käytetty rinnakkaista vaimennusta ja useita eri vaimennusmateriaaleja.

SD-varsi on kalliisti ylösparannettu S-sarjan 12” varsi, esim. osien hiilikuitupinnoite.

B-sarjan varressa on S-sarja tekniikka, mutta vain kolmikerroksinen vastapainon vaimennus ja muutama muu osa edullisemmin valmistettuna.

Noinhinnat 2000 euroa, 6000 euroa ja 15000 euroa.