Kolme kerrosta korkkia

Jaa Facebookissa

Levylautasen matto on yksi helpoimmista tavoista yrittää parantaa soittimen suorituskykyä. Kaikki levysoitinvalmistajat eivät suosittele maton käyttöä, mutta moni varustaa soittimensa jonkinlaisella matolla varsinkin hintahaitarin alapäässä, jolloin matoksikin usein valikoituu kustannustehokkain vaihtoehto.

Maton avulla levy pysyy paremmin paikoillaan, mutta ennen kaikkea sen on ajateltu vaikuttavan siihen miten värinät levylautasesta ja jopa äänirasiasta siirtyvät levyyn tai toisinpäin. Hyvä matto pitää resonanssit kurissa.

Music Hallin Aztec Blue Mat luottaa tuttuun, antistaattiseen korkkiin, jolla on hyvät vaimennusominaisuudet ja jolla valmistajan mukaan saa paremman otteen lautasesta kuin huopamatolla.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Matossa on kolme erillistä kerrosta korkkia, jotka yhteistoimin eristävät levyn lautasesta ja värinöistä. Suuri pohjakerros tarttuu levyyn tarjoten resonoimattoman pohjan ylemmälle kahdeksansakaraiselle kerrokselle. Tämän päällä on keskiö ja ulkoreunan korkkipalat, joiden varassa levy makaa ja kelluu lautasesta irrallaan vähentäen akustista takaisinkytkentä ja parantaen neulan seurantakykyä.

Music Hall väittää että matto ei vaatisi VTA-korjauksen tekemistä, mutta kannattaa tarkistaa asia omalla soittimella.

musichallaudio.com