Metrum Menuet Transient DAC

Jaa Facebookissa

Metrum Acoustics on All Engineering (AE) -yhtiön tuotemerkki, jolla se valmistaa nykyään daceja, mutta on valmistanut myös elektrostaattikaiuttimia.

Lähtökohta dacien valmistukselle on päästä eroon yleisesti käytetyistä da-siruista, joissa on käytetty yli- tai ylösnäytteistystä. Valmistajan mukaan he haluavat välttää suodatusta ja ylinäytteistystä erityisesti oikeanlaisen transienttitoiston takaamiseksi.

Metrum sanoo tutkineensa NOS-ratkaisuja (ei ylinäytteistystä) ja uskovansa niiden etuihin, mutta tiettyyn pisteeseen asti. Yhtiön ratkaisu esiteltiin ensimmäisessä tuotteessa, joka oli NOS mini DAC Quad, ja jota tekniikkaa on myöhemmin parannettu.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Uusin tulokas Metrumin NOS DAC -sarjassa on Menuet. Siinä ei ole uutta da-sirua, mutta on implementoituna Transient-tekniikkaa lippulaivamallista Pavane. Värähtelyjen estämiseksi dacissa on vaimennettu apurunko.

metrum Menuet open 2

Menuetisa on neljä Transient R2R -moduulia, joiden laajaa otantataajuutta on rajoitettu 384kHz:iin (usb-otto). 24 bittiä on jaettu kahteen 12-bittiseen klusteriin, jotka yhdistetään analogiapuolella.

Menuetin hinta on 2730 euroa (ilman alvia). Jos tilaus tapahtuu helmikuun puolella, on tarjoushinta 2450 e.

Digitaaliset otot: 2 x S/PDIF coax. max. 192kHz, 1 x AES/EBU. max 192kHz, 1 x optinen Toslink. max. 96 kHz, 1 x USB max. 384 kHz; analogiset annot: rca 2 V RMS , xlr 4 V.

www.metrum-acoustics.com