Monikerroksellisuutta USAsta

Jaa Facebookissa

Aerial Acousticsin teknisenä johtoajatuksena on valmistaa akustisesti täysin kuollut kotelo. Firma valmistaa kaiuttimensa lähes italialaisella pieteetillä.

Esimerkiksi Aerial Acoustics Model 7T -kaiuttimessa kotelo on tehty puristamalla 9 märkäliimattua 3 mm ohutta mdf-levyä kaarevaan muotoon 20 tonnin paineella 48 tuntia, mikä valmistajan mukaan tekee kotelosta erinomaisen jäykän ja elottoman.

Kotelo on sisältä rimoitettu sekä sivu- ja syvyyssuunnassa kuin myös pystysuunnassa. Etupaneeli on kiinnitetty runkoon pehmeällä vaimentavalla liimalla elementtien runkovaikutuksen estämiseksi. Puhdasta uusi-seelantilaista villaa on käytetty kotelon sisäiseen vaimennukseen kriittisissä kohdissa.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Kotelo on viimeistelty saksalaisella danzer-viilulla, jolle on kymmenkertainen lakkaus ja kiillotushionta. Kaiutinsuoja kiinnittyy koteloon 8 parilla neodyymimagneetteja.

Räätälöidyt elementit tulevat Tanskasta. Valmistajan mukaan elementtien magneetti, puhekela, kartiomateriaali, liima jne. on jokaiselle kaiutinmallille optimoitu.

Titanium/lasikuitu-puhekela & magneetti on rakennettu siten, että ääni ei muutu suurillakaan kuunteluvoimakkuuksilla.

Jakosuotimessa on metallifilmikonkkia ja ilmasydämisiä keloja keskialueen (150mm) ja diskantin (25mm) elementtien jaossa, kun taas 180mm bassoäänisten isot kelat ovat matalan hystereesin nikkeli-teräslaminointeja. Jakojen syvyys on 24 dB/oktaavi, tyyppi Linkwitz-Riley, taajuudet 400 Hz ja 3000 Hz .

Model 7T tekniset tiedot:

Vaste: 28Hz – 25kHz ±2dB, -6dB 23Hz
Säteily: 30Hz – 15kHz +0, -3dB 45 astetta horisontaalinen
Herkkyys: 89dB / 2.83V 1m
Impedanssi: 4Ω, 3Ω minimi

aerialacoustics.com