Nagralta virtuaalinen paristovirtalähde

Jaa Facebookissa

Uutta HD PREAMP -esivahvistinta varten Nagra lanseerasi ulkoisen HD SPU -virtalähteen. Myönteisten kokemuksien siivittämänä Nagra on nyt saanut valmiiksi Classic-tuotesarjan laitteiden kanssa istuvan Classic PSU -virtalähteen.

Uusi Classic PSU on HD PSU:n pohjalta luotu matalan jännitteen (12V DC) virtalähde, jonka Nagra kertoo parantavan äänikuvaa, laajentavan dynamiikkaa sekä johtavan analogista ääntä muistuttavaan rentoon ja rauhalliseen kuunteluun. Äänen tarkkuuskin kasvaa ilman karheutta ja kovuutta, kerrotaan Nagralta.

Perushavainto Classic PSU:n taustalla on, että vaikka paristovirtalähteillä on tiettyjä etuja (eristys verkkovirrasta),  eivät ne kuitenkaan ole riittävän vakaista ja tarvitsevat lisäksi pitkää latausaikaa.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Ongelmaan Nagra on kehittänyt super cap -ratkaisun: turvautumisen alhaisen jännitteen, ison kapasiteetin super-kondensaattoreihin. Kun tällaisia super-konkkia pinotaan yhteen riittävästi, syntyy, Nagran mukaan, virtuaalinen 12V-paristo.

Jännitetasasuuntaajina Nagra käyttää erikoisia kohinattomia karbidi-pii-diodeja.

Syksyksi kauppoihin ehtivän Classic PSU:n sanotaan myös tarjoavan 50% enemmän tehoa kuin aiemman sukupolven MPS:sät.

Classic-sarjan lisäksi Classic SPU sopii muidenkin Nagran laitteiden kanssa (PL-L, VPS, CDC, CDP, CDT, JAZZ, MELODY).

Hinta on Nagra-tasoa. Kahden ulostulon Classic SPU:n on uumoiltu maksavan noin 10000 euroa ja kolmen ulostulon versio parituhatta enemmän.

www.nagraaudio.com