Nauhurien paluu

Jaa Facebookissa

Ei ole vaikea arvata, mikä on tosihifistien seuraava analoginen intohimon kohde. Revoxin avattua “Pandoran lippaan” ilmoittamalla uudesta ei-tallentavasta nauhurista keväällä 2017 (perustuu Studer B-676:seen), tie on nyt vapaa kaikille seikkailunhaluisille.

Tällainen on saksalainen Ballfinger, joka on tuonut markkinoille ensimmäisen uuden kelanauhurin 25 vuoteen.

Tonbandmaschine M 063 on valmistajan mukaan ominaisuuksiltaan heti valmis ammattikäyttöön. Tätä varten prosessoriohjattua vetokoneistoa ajaa suoraan uudelleen suunniteltu harjaton dc-moottori. Muukin tekniikka komponentteineen on kuulemma “viimeisen päälle”.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Modulaarirakenne sallii erilaiset optiot. Ensimmäinen versio on ¼ tuuman nauhaa pyörittävä 2-kanavanauhuri 38cm nopeudella ja balansoiduilla/balansoimattomilla sisäänmenoilla/ulostuloilla.

Ballfinger_Turntable_PS2

Samassa yhteydessä Bullfinger julkisti myös Schallplattenspieler PS 2:sen, suoravetolevysoittimen, tangentiaalisella varrella ja mc-rasialla. Alumumiinilautanen painaa 5kg! Uusi levysoitin ei enää kuitenkaan hätkäytä kuten analoginen kelanauhuri, joita niitäkin on näkynyt alan messuilla jo muutaman vuoden.

www.ballfinger.de