Tiesitkö tämän YouTuben äänenlaadusta?

Jaa Facebookissa

Suuri osa YouTubeen ladatusta musiikista on perinteisesti ollut äänenlaadultaan heikonlaista. Audioraita on pahimmissa tapauksissa vedetty useammankin hävikillisen paketointiprosessin läpi, eikä alkuperäisestä tiedostosta ole jäljellä kuin perimmäisimmät komponentit.

Virallisten musiikkivideoiden kohdalla tilanne on usein ollut hieman parempi, paikoin jopa varsin siedettävä laadunvalintamahdollisuuksien ansiosta.

Mutta tuoreen raportin mukaan myös niissä on yksi hieman kiusallinen piirre.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Loudness-arvojen mittaamiseen tarkoitetulla MeterPlugsin LCast-työkalulla toteutetuissa testeissä on tehty kaksi merkittävää havaintoa.

Ensiksi, virallisten YouTube-musiikkivideoiden äänenvoimakkuus on hiljainen eritoten nykystandardeilla, ja toiseksi, musiikkivideoiden ääniraitojen äänenvoimakkuus on hyvin tasainen, melkeinpä muuttumaton.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että YouTube normalisoi kaikki musiikkivideoiden ääniraidat. Ne soivat samalla äänenvoimakkuudella huolimatta siitä, miten itse musiikki on masteroitu. Toisin kuin mittauksissa referensseinä käytetyillä alkuperäisillä äänilevyillä.

Kuuntele itse, koetko äänenvoimakkuuden vaihtelevan esimerkiksi tämän soittolistan kappaleiden välillä: