Uusi kannettava kelanauhuri

Jaa Facebookissa

Kelanauhurit ovat olleet uudelleen muodissa viimeiset kymmenen vuotta. Osalle ne edustavat hyvää nostalgiaa, toisille parasta mahdollista ääntä osittain siksi, että samaa analogista tekniikkaa käytetään edelleen elävän musiikin tallentamiseen. Parhaiden analogisten master-nauhojen ääni on ehdoton referenssi riippumatta mihin tekniikkaan sitä verrataan.

Taiteilija ja äänitysinsinööri sekä futuristisesti muotoiltujen audio-laitteiden valmistaja Kostas Metaxas on innokas kelanauhurin käyttäjä ja siinä käytössä hänellä on ollut kaksi pitkälle modifioitua Stellavoxia, kannettavaa sveitsiläistä klassikkonauhuria.

Yhteistyö Stellavoxin kanssa on johtanut siihen, että Kostas on päättänyt valmistaa kokonaan uuden kannettavan kelanauhurin, joka perustuu Stellavox SM8 -malliin.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

Metaxas & Sins “GQT” on biasoitu joko 468 tai 911 1/4″ analogiselle nauhalle ja toimii vain 15ips nopeudella konehuoneessa harjaton dc-moottori. Toiminta on kokonaan mekaanista: ei logiikkapiirejä tai tietokonetta laitteen sisällä.

Piirilevyllä on vain erillistransistoreita ja osia ajalta ennen logiikkapiirejä tai 5534 operaatiovahvistimia.

Samalla nauhuri on kineettisen taiteen esineellistymä.

Prototyyppi on esillä kevään Munchenin messuilla ja rajoitetun erän valmistus alkaa elo-syyskuussa.