Uutta tietoa Technicsin super-levysoittimesta

Jaa Facebookissa

SL-1200GAE/G (2016) ja SL-1200GR (2017) jälkeen Technics on ollut innokas jatkamaan uusien suoravetosoittimiensa lanseerausta. Viime IFAn Berliinin messuilla se esitteli proto-tyypin soittimesta, joka jatkaisi maineikkaan studio-soittimen SP-10:n tarinaa.

Nyt viikonloppuna CES:n messuilla Technicsillä oli mukana sekä kehittyneempi proto-tyyppi SP-10R:stä että siitä tehty kokonainen soitin SP-1000R. Lopullisesti valmista pitäisi olla tämän vuoden kesän alkuun mennessä.

Technics SP-10R:ssä on käytetty viimeisintä digitaalista ja analogista tekniikkaa, jolla mm. häiriöetäisyys, pyörimisvakaus (0.015%) ja huojunta/jyrinä on saatu painettua lähes teoreettiseen minimiin.

ILMOITUS (SISÄLTÖ JATKUU ALLA)

SP-10R:ssä on ytimetön suoravetomoottori kaksipuolisella (staattorin kelat) roottorilla, josta löytyy vääntöä pyörittämään 7,9kg levylautasta. Lautanen on kolmikerroksinen (messinki/alumiini/kumi), jokainen kerros optimoitu resonanssien minimoimiseksi.

SP-10R:ssa on lisäksi erillinen, kohinaton ohjainyksikkö/kytkentävirtalähde.

Soitin on tehty mitoiltaan jne. täysin yhteensopivaksi vanhojen SP-10-soittimien kanssa suoraa päivitysmahdollisuutta varten.

Technics SL-1000R -systeemi on varustettu magnesiumi S-äänivarrella ja gimbaali-ripustuksella. Äänivarren alusta on eristetty värinöiltä. Sisäinen johdotus ofc-kaapelilla.

www.technics.com